Glömde säga...

TACK för alla grattulationer om vårt Championat!:D:D



Höst

Nu är det väl höst i alla fall?
Njuter av mina sista lediga dagar innan skolan och plugg drar igång igen..  Är lite nervös om jag ska vara ärlig. Men men, går de så går de;) Passar de inte mig så får jag väl komma på något annat. Men fatta så skönt de skulle vara att ha en utbildning när jag är 22.

Höst betyder många lugna promenader i skogen med en korg på armen. Och många påsar med god svamp ner i frysen. Snacka om lycka! Snart drar jakten igång med, och förhoppningen är att ännu mer av vad skogen erbjuder kommer till min frys. Mmm.. Njuter.. Svartvinbärs gelé och saft är kokat och lingon skall plockas. Hallon har min mor stoppat ner i frysen redan!

Senare blir det ankor och gäss som ska bort med... Börjar nästan längta.. Visst gässen är vackra till tusen men de nyper hundenAmi) och katterna om de får chansen, pluss att de börjar bli trångt i rummet där de bor. Ankorna har jag väl en 19 st av just nu.. ska ha 6 kvar i vinter. Inväntar att min vän Anette kommer upp och hjälper mig att plocka ut de bästa för avel. Lärorikt för min del! Åh tänk vad skönt när Vintergrupperna bland höns och ankor är i sin ordning. Längtar!

Ska även fylla på med två nya myskanksdamer så jag inte bara har ett par. Och jag lovar att de får ruva hur mycket de vill till våren!

Även fast hösten är underbar så längtar jag till våren! Tänk när lammen föds, årets första kycklingar, och ja allt nytt liv som våren kommer med. Och sen blir man ju bara så otroligt lycklig om våren, haha.

Näe nu till vad som händer.

I lördags var vi på agility KM, där chockade Ami inte bara mig skulle jag tro, genom att springa framåt utan hinderfel! Visst fart behöver vi en stor dos mer av! Men de kommer nog.. lill pluppan vann båda sina lopp och blir nog klubbmästare tror jag.. Tänka sig!
Cherry var kokkopära i första och gjorde de mest onödiga vägringar som fanns i första loppet. HUGA... Men men så kan de vara. Nästa lopp nollade hon och vann, dutti flicka..

Caliber då. 8 nej snart 9 månader! Vardagslydnad, vara-med-på-allt-i-olika-miljöer osv. Myrornas krig i skallen stundvis tror jag! I veckan var han med på träning men var bara publik. Huga så vild han var.. Men igår så var han en snäll kille som skötte sig fint.. De tackar vi för!
Försöker ta ut bara honom på promenader, förbi hästar, kor, bilar och grisar.. nyttigt för liten kan jag lova.
9 månader... Snart ett år.. Men nej för mig är han liten än. Hjärnan är inte vuxen på långa vägar!
Tränar knappt någon "lydnads-lydnad", tränar inkallningar, ligg på avstånd, lite agility och tja inget mer..
Nått spår blir de.  Men så snart fåren är invallade så ska jag be om vallhjälp! De måste vi komma igång med!

Hela ladugården vart städad idag. SKÖNT! Nu dröjer de nån vecka till nästa gång. skulle cäl ha testat para några kaninhonor idag men jag tror det får vara... (Joo om någon vill ha nån kaninbebis så har jag snart 8 veckors till salu;) Stora kaniner blir de, i många olika färger)

Allt för mig;)


Vilken helg!

Fredag for vi. Jag, Marcus, Sofie och 6 hundar (lite lagomt så där).  Eller ska jag säga 5 hundar och en Sheltie;)
Denna gång hade vi inte med vårt bästa tält utan vi har lånat en husvagn! HURRA för det! Torrt och varmt!
Och tro de eller ej men det gick bra trots att de var 5½ hund i husvangen! (+3 personer)!!

Tävlingarna då... Lördagen började jag och Cherry med att bli osams... Hon tjuvstarta OCH sprang bakom min rygg... MORR sa jag gick av plan och stoppade in hunden i buren... Efter det har hon suttit/legat/stått kvar i starten varje lopp...
Amen för det... Gräset äter hon än så klart! MEN de är ju Cherry! hopploppet gick hon ur slalom, de brukar aldrig hända men men skit samma.... Och lag loppet nollade vi men de gjorde inte resten av lagen så vi diskade oss;)

Repp och Marcus debuterade hopp 2 med en nolla som resultat, inte vacker med DOCK en nolla! Vågen för dom! Den räckte till en 6 plats! Agilityloppet pratar vi inte om;)

Sheltien sprang ena loppet och gick det andra.... Så de var väl så där....

Söndagen! dagen med STORT D!

Cherry börjar med att nolla hoppklassen, seg som en snigel, kom 7a missa SM pinnen... Aj aj.. Men men;)
Laddar henne mer inför Agilityn, går in och sätter en nolla till! Puss på nosen på den hunden! Hon är lite duktig ibland!
de loppet räckte till CERT och CHAMPIONATET! TJOOOHOOO!!!! Grattis till OSS! I mina Ögon vann vi, men vi kom 2a, efter Sven karlsson och Flax, men dom tävlar jag inte emot så vi vann haha;);)
Så Cherry är numera AGILITYSVAMP!
(Bild kommer på skönheten)

Efter det så var det lag, Elvis går in och sätter en nolla, Cherry lika så, Smilla fick 5 fel och Varga Disk.. Men de räckte till en andra plats och SM pinne i alla fall! TJOLAHOPP!!!

Säga vad ni vill om Cherry och hennes gräsätning! Men hon är duktig! Hon äter gräs, visst! Men hon går oftast på alla kontaktfält och river sällan och gör som inga ful snurrar!

Beppen och Marcus hade väl ingen kalas dag men men. Nästa gång så! Herr Björn vart galen och skrek rakt ut och var överallt;)

Musen var trött och orkade inte springa...

De var vår helg de! Inte pjåkig alls!

Så ska jag gratta till alla pinnar som flera bekanta och vänner tagit!! GRATTIS!
Nämna några som förtjänar de mest :
(tjockis) Carro ala gravid som trotsa och sprang utan sömn och MED mage, Pinne och uppflytt med Cruten!
Maria och Snö som kämpat sig fram och nu trilla pinnen in! Väl förtjänat!
Birk med Agge har jag för mig vann och tog pinne!

Snart får Sverige se upp för nu kommer jämtarna!!!

Nä nu ska jag kila ut i skogen och spåra med Caliber...

Ha de Bäst!


helgen är förbi..

Ännu en helg som bara förvann... Men lite har allt blivit gjort.
 
Tänkte mest bara berätta att vår Bagge är hämtat.. Ernst heter han, stackarn! Men snygg är han och stor... Men han är en liten "nalle" som kommer springande och bräker. Så ska de klappas. Undrar på vad grabben väger... de ska ju väga mellan 90-100 kg vad jag fatta... huhu... Ska hålla mig vän med honom! Ska försöka få en bild på vår nya vän!
Återkommer med det;)
 
I övrigt så försöker vi fixa i ordning burarna inför vintern.. Har ju ett gäng i betesburar... Funkar ju så där i vinter;) Jag skulle ha 2 honor och låna hane tänkte jag.. men de gick ju inte så bra om man säger så... 14 avelsdjur har jag nu och jag tänker och tänker på om jag kan ta bort nån.. Men osmart som jag är bytte jag åt mig ännu en i helgen.. SUCK.. Men nu är de STOPP! STOPP STOPP STOPP! FULLT!

Sitter nu i soffan och väntar på lite besök! Trevligt! Klappa-djur-besök typ!  Sen så kommer Sofie och troligen en gul söt och en svart vild (inte kan man väl tro att han är son till väldens lugnaste sötaste tystaste Aussie?!)
Då blir de säkerligen lite träning (tjoohooo) massa prat, fotografering av bästa Sofie och mycket mycket mer. En kladdkaka kanske?! haha...
Imorgon kanske jag ska TVINGA med sofie till Aspås!

Och vet ni folkens. jag har bestämt mig för att plugga! (Eter mycket om och men!)
Och för att citera Carro "Funkar de inte så kan man hoppa av!"
Så nu säger jag Gå're så Gå're!


Nä nu ska jag sluta svamla! *POOFF*

Agilityträning

Igår så möttes jag, Tina och Sofie i Aspås för lite agilityträning.. Cherry fick vara med för första gången på lääänge.. och hej och hå vad hon sprang på! Matten är dock inte lika bra på placeringar och fart.. jag är för seg med placeringen helt enkelt! ( Nästa gång vi tränar får vi bygga nå liknande och ni får hjäälpa;-) )

Ami sprang på igår hon med.. Duktig mus! Men fanken vad svårt vi har med framför byten för hon stannar då jag börjar vrida.. Så jag måste springa med över och sen vrida.. typ.. Lärorikt att springa med en som inte är som Cherry..
Vi hade med oss den magiska belöningen  KORV!! Slalomen tar sig men hon hoppar ofta över en i mitten.. tror de var i skarven som är på aspåsslalomen. Däcket gick kalas igår.. Men gungan är så där... hon gilla INTE smällen som blir.. dessutom gjorde hon stålmusen ut från den igår...

Cherry och jag hade även en fin fin uppfinning för dagen.. en matta att lägga i starten som hon skulle ligga på! Och MOHAHA hon nådde inte nå gräs! Så vi fick inge bråk i starten om de.. Men den knäppmajan äter fan i mig grus/sand med i farten.. Vad less jag vart! Suck.... Inför Huddik ska vi träna slalomingångar! Hon har fuskat med det.. huga.. tanten på snart 5 år kan inte slalomingångarna... Sen kontaktfält vore ju bra med.. Dom skiter hon oxå i..

Caliber var med han med.. hans 3:e pass på "hopp" hinder... som han bara springer igenom! duktiga var han! Kör me skål så han springer rakt på den;) Sen gjorde han givetvis tunneln med;) även böjd tunnel! Som att de skulle vara svårt;
I vinter blir de kontaktfält och slalom! Sen får vi väl se när lillen är mogen för start.. Som de känns nu så dröjer de lääänge innan ni ser oss på en tävlingsplan... Så säger man Bra och vips så är hunden inte där jag är utan 10 meter bort... Yvig är bara förnamnet på min plupp! 

Han och jag jobbar även på fotinggångar än.. Vi har inte börjat gå nått än där.. som jag sagt förr.. vi skyndar låååångsamt! 

Joo vet ni med.. Cherry höööglöper.. Hon tycker att Repp är snyggast i helaste världen! Så hon går och trycker sin rumpa mot honom om hon har chansen... Suck...

Nä nu ska jag nog ta och masa mig ut och släppa ut ankorna och gässen... gääsp...

 

Gääsp

Trött. som vanligt...
Dagarna går så jäkla fort! Hinner inte med.... Men men idag har vi rensat brännässlor ur svartvinbärsbuskarna! Nu ska vi vänta nån vecka och sen är de bara att börja plocka...
Tror de även ska kokas saft av fjolårets bär  för att ha till Lundsjöna 375 års dag!

Kaninburar har blivit målade (tills färgen tog slut) och andra burar städade.. Lammen fått sitt andra märke i örat så nu har de dubbla örhängen! Snyggingar! En av tackornas märkning har vridit sig fult och de blödde som bara den... Ska väl se om den må klippas bort och ett nytt märke beställas...
Se de händer grejer här! Donar på ute hela dagarna så jag blir helt slut...

Ami och jag spriger på vår bana dagligen! Raksträckorna går fortare nu! duktig lillan! Och slalomen håller vi på att träna upp säkerhet och fart i! och ag tycker allt att de tar sig! Kör på 4 pinnar än så länge... Ska lägga till 4 till så snart de är lagade;)

Caliber tränar på fotingångar! jobbigt för unghundshjärna! men han är super duktig!

Allt för mig.. ankorna är på rymmen.. ska gå och ta in dom och sen ska jag lata mig i badet;)

RSS 2.0