Mycket att göra på våren..

Dagarna bara försvinner för mig...
Nu är skolan snart slut, bara några inlämningar kvar... Tänk det är bara en hel vecka kvar och sen veckan efter tar vi studenten... 3 år går fort som bara den... betygen sätts den 29 maj.. Oj oj oj... Jag förstår inte... Och vad ska jag göra sedan? har sökt några skolor men jag vet inte... kanske blir plugg, eller jobb...

(Detta stycke är om slakt så de kan känsliga hoppa över)
Igår hade vi Sara på besök som visade Kaninslakt, mycket lärorikt. De avlivade med skott och sedan blodstack. Hon verkade kalas nöjd med skottmetoden, annars är det ju att klubba. Jag var inte med på avlivningen men under hela urtagning och så, många små knep! här hemma dröjer det till slakt men de är bra att kunna! Sedan hade hon med sig kaningryta som vi åt, gott gott.. tack för en trevlig dag!

Så, hmm Jo igår ringde Carro med en galen men ärofylld fråga. Nämligen om jag vill tävla lag på SM med "Glada Huddik" (tror de heter och stavas så) deras Geisha är skadad och kan inte vara med =(.. Och sedan fick den hund som tog in inte ha täcclat lag under säsongen.. och det jag inte Cherry.... Fick en dags "veltid", men idag fick jag bestämma mig... Så Cherry ska tävla Lag på sm... Men dem har lovat att inte bli arg om vi diskar!;-)

Så idag mitt i allt annat fick vi ju lov att åka och träna agility! Var till Aspås en sväng men BLÄ... Hon går som aldrig bra där... Fast visst hon gör det hon ska men... Klaga klaga... I veckan ska jag om jag hinner in till stan och träna en sväng..
Reppe var lite här, lite där och lite mittemellan tror jag bestämt.. Men han och husse löste väl några av de struliga situationerna...

Nästa helg har ju vi första agilitytävlingen. I Umeå... fredagen har jag bal, så vi åker på natten upp för att tävla på lördagen.. Det är ju ett måste!;)

Annars så har fåren fått en stor hage nu.. Dock funka inte strömmen först, men de var för att en annan ståltråd gick emot den och ner i backen.. Sen small de i handen när man tog i den, vilket jag såklart var tvungen att testa.. HAHA..
Stackars Cherryson nosade på tråden och skrek givetvis... Huffa jag tyckte synd om henne!
Alla stora hundar har gått på strömmen idag... Men nu vet de väl vars den är... Utom Ami då som går under... Och den tråden är på 25 cm.. lillskit!!
Lammen blev även märkta ikväll, huga jag gruvade mig men det gick bra!!

Kalkoner och ungtuppar har flyttat ut till hagar för att växa på sig.. 11 ungtuppar inne blir FÖR bråkigt...  jag och mamma har gjort smarta små hus åt dem!
Sedan blev ladugården städad, det var ju inte så mysigt där kalkonerna varit...
Så nu är det mer välstädat där än i min stuga.. Nästan i alla fall;);)

Nu är kl 22.43 och jag är helt slut! Skulle ha påbörjat det sista skolarbetet men jag orkar bara inte... Blir nog en dusch och sen i säng..

LYCKLIG.NU!!!!

först GRATTIS till Sofie och Diezel som fick ihop 178 p på lydnadsdebuten! GRATTIS gånger 1000!!!
Sedan idag kom det bästa sms på länge. Det löd:
Diezel Ahöfter och UA på armbågarna!!

LYCKAN ÄR TOTAL!!! Nu är ni fri! Kör så det ryker!



Och sen Caliber då! Han och jag går valpkurs och han är en duktig bebis! Idag kom det dock en liten hund och skuttade så han var tvungen att leka lite med den men när mamma var sur slutade bebis och jag fick tag i honom! Lillprinsen!

Nää... kortfattad idag... Plugga..


Valborg

Då har man funnit sängen! Marcus har dock inte kommit hem än, men de blir väl när drickat tar slut;-) med 3 hundar på golvet och 2 katter i sängen så känner jag mig inte ensam iaf.;-) Valborgs firande på skolan här i byn, denna gång var det vi som fixa mat, god var den med, skryt. Massa trevligt folk skadar ju inte heller. Och jag tror jag hört en liten liten raket eller hört jag såg den. Kikat på lösspringande kalvar på en lägda, kor är baske mig smidiga, och fy för en fart! Betydligt mycket trevligare än smällare. Mina hundar har haft en tråkig dag... Hundgård stora delar och sedan inne nu ikväll ifall de skulle smälla. Cherry har haft lite egentid och var lös utan de andra, åkte traktor med marcus osv. Hel nöjd kan jag lova att hon var, tanten;-). Har glömt att skriva att Cherry Axel och Diezel är ögonlysta UA. Repp hade lite starr, på ena ögat, så då står de katarakt ÖP. Nä undra om man ska sova nu. Ville bara skriva att jag haft en trevlig kväll! Hoppas ni haft det med! Kram

RSS 2.0